Fejvadászat

Megtalálni a megfelelő személyt csak a munkánk kezdete

Vezetőkiválasztás KKV-k számára tulajdonosi gondossággal, és valódi garanciával

Alaptevékenységünk egyik pillére az új vezetők kiválasztása és szervezetbe történő integrációjának támogatása. Ezt már, mint külön szolgáltatás is nyújtjuk.

Miért nem hívjuk ezt egyszerűen csak fejvadászatnak?

Elsősorban azért, mert ez egy más karakterű tanácsadói munka, ami a mi felfogásunk és gyakorlatunk szerint sokkal többet hordoz magában, mint a megfelelő jelölt kiválasztását és leszállítását.

További szolgáltatásaink

Megbízható segítség partnereink számára.

Vezetőkiválasztás, mint önálló szolgáltatás

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos fejvadász cég

A vezetőkiválasztás önálló szolgáltatásként a befektetési tevékenységünk mentén bontakozott ki, hiszen a tulajdonos-ügyvezető pótlásának kérdése minden egyes kivásárlási tárgyalás során, de már az azt megelőző, puhatolózási fázisban is mindig az asztalra került. Ennek során gyakran kiderül, hogy a kivásárlás témája adott pillanatban adott cégnél nem aktuális, de a menedzsment építés, új vezetők bevonásának vagy épp egy vezetői cserének az igényét már felismerték - ilyenkor csapatunk tulajdonosi gondossággal, széleskörű kiválasztási tapasztalattal és aktív szervezeti vezetési szakértelemmel áll partnereink rendelkezésére. Csapatunk független, módszertanunk egyedi, így olyan kihívásokkal is megbirkózunk, amikkel a klasszikus fejvadász cégek jellemzően nem vagy csak kevésbé.

Egyedi megoldások

Értékajánlatunkban a fő megkülönböztető elemek:

Keresés - Kiválasztás - Integráció

Keresés kezdetekor megértjük pozíciót, a vállalati kultúrát és abba illő karakter-leírást állítunk össze.
Nagy hangsúlyt fektetünk a pozíció kiírásra, hogy az jól rezonáljon a célpiacunkkal.
Felkutatjuk a pozíció betöltésére legalkalmasabb jelölteket, a legjobbakról és a piaci viszonyokról kompakt elemzést készítünk.
Az ideális jelölttel való megállapodás előtt rávilágítunk az együttműködés lehetséges buktatóira és javaslatot teszünk ezek kezelésére.
Munkakezdést megelőzően egy 100 napos tervet dolgozunk ki a kiválasztott vezetővel közösen, melynek végrehajtását és finomhangolását a munkába állást követően segítjük.
A betanulási, átadás-átvételi folyamatot figyelemmel kísérjük és szükség szerint konzultálunk az új vezetővel és a megbízóval is, segítve a tartós együttműködés stabilizálását
Üzletrész ösztönző esetén igény esetén közreműködünk a struktúra kitalálásában

Kersés. Kiválasztás. Integráció

Valódi sikerdíj, valódi garanciával:

Mi a valódi sikerdíjban hiszünk, ezért a megbízási díjunk halasztottan és részletekben esedékes - első részlet a kiválasztott vezető munkába állásakor, majd a további részletek 6 és 12 hónapot követően. Amennyiben ezalatt az idő alatt megszűnik a munkaviszony, nem jár nekünk a fennmaradó rész.

Ha a módszerünk és ajánlatunk felkeltette érdeklődését, ha nem egy klasszikus fejvadász céget keres, hanem egy tapasztalt és dedikált csapatot, ami az értékteremtésben és a személyre szabott megoldásokban hisz, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Utód vezető kiválasztása portfóliócégek számára

A kivásárlási tranzakcióknál az utód vezető kiválasztása mindig egy speciális feladat, mert ilyenkor jellemzően szükséges az átadás-átvétel során és esetenként hosszabb távon is valamilyen mértékű és minőségű együttműködés az előd és az utód között - ez pedig, ahogy mi tapasztaljuk, kimondottan nehezített pálya minden érintett számára.

Ezért, még mielőtt belefogunk egy utód felkutatásába, vagy ha úgy tetszik, a professzionális fejvadászat toborzási részébe, próbáljuk minél jobban megismerni az előd vezető személyiségét, vezetői karakterét és azokat az értékeket, amik mentén eddigi ténykedésével a szervezetet formálta. Az ebben a szakaszban szerzett megértéssel a kiválasztás szakaszában már kritikus figyelemmel vagyunk a jelöltek és az előd vezető közötti várható összhangra és nehézségekre is.

Ugyan az új vezetőt - mint új tulajdonosok - már a magunk szervezetébe választjuk, a visszavonuló előd vezetőnek minden esetben vétójogot biztosítunk ebben a döntésben, mert tisztában vagyunk a folytonosság lényegével és hiszünk a saját munkánk minőségében, valamint az előd vezető rálátásában és értékítéletében egyaránt.

Már az interjúk végső szakaszában kérjük a kiválasztott jelölttől az első 100 napos tervének skiccelt változatát, amit aztán a kiválasztás után együtt pontosítunk.

A megállapodást követően folyamatosan kísérjük az új, utód vezető és elődjének együttműködését. Rendszeres négyszemközti és háromszög-formációban tartott közös értékeléseket tartunk, különös figyelemmel arra, hogy a feleknek mennyire sikerül felvennie az új felállásban a saját új pozíciójukat. A 100 napos program előrehaladásáról és az abban nem tervezett, de kezelést igénylő témákról is folyamatosan egyeztetünk.

Ha bizalmat szavaz csapatunknak, a klasszikus fejvadász cégekhez képest alacsonyabb kockázattal és gyorsabb, hatékonyabb integrációval számolhat. Várjuk megkeresését!

Kérdése merült fel?
Lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!

Fejvadász szolgáltatás családi vállalkozások számára

Ahhoz, hogy egy családi vállalkozás hosszú távon is sikeres tudjon maradni, stratégiai gondolkodásra van szükség. Noha egy-egy alapítótulajdonos akár évtizedekig is vezetheti a cégét, bármilyen sikeres is a vállalat, előbb vagy utóbb elengedhetetlenné válik az újabb vezetők bevonása. Legyen szó a cég növekedésével együtt járó bővítésről vagy éppen generációváltásról, fontos, hogy a cég profiljába maximálisan illő, profi vezetőt találják meg. Ez nem egyszerű folyamat, hiszen rengeteg időt és energiát vonhat el a vállalat működtetésétől, ezért érdemes lehet vezető kiválasztásra szakosodott fejvadász céget megbízni a feladattal.

A Glatz Capitalnál segítjük ügyfeleinket alkalmazkodni az új piaci helyzetekhez, és egyszerűvé tesszük az új vezetők megtalálását.
Évtizedes szakmai múltunknak köszönhetően nagy rálátásunk van a hazai kis és középvállalkozásokra, ráadásul online és offline csatornákon egyaránt képesek vagyunk megtalálni a potenciális jelölteket.
Piaci ismereteink miatt releváns képet tudunk adni a fizetési elvárásokról, így olyan jelentkezőket választhatunk ki, akik illeszkednek ügyfeleink anyagi lehetőségeihez.
Kipróbált kutatási és előszűrési módszereinknek köszönhetően hatékonnyá tesszük a vezető kiválasztás folyamatát, így ügyfeleinknek akár ötven-száz munkaórát is meg tudunk spórolni.
Közreműködésünkkel áthidaljuk a vezetői magány problémáját, így olajozottabb lesz a kommunikáció a megbízó és a munkavállaló között.
Támogatjuk a kiválasztott vezető integrációját, így segítségünkkel ügyfeleink alacsonyabb fluktuációra számíthatnak.

A vezető kiválasztás folyamata

Fontosnak tartjuk, hogy személyesen mérjük fel ügyfeleink igényeit, és minden esetben ügyfeleink üzleti szempontjait figyelembe véve alakítsuk ki a vezető kiválasztás stratégiáját. Az adott vállalkozás problémáit, kihívásait ismerve képesek vagyunk célzottan megtalálni az adott feladatra esélyes jelölteket, időt, pénzt és energiát spórolva megbízóinknak. Saját módszerünk szerint a szerződéskötés utáni hetekben szondázzuk a piacot, előszűrve a jelölteket. A legalkalmasabb jelöltekkel személyes interjút készítünk, és közülük kizárólag a jó minőségű, karakterükben is illeszkedő szakemberek profilját továbbítjuk megbízónknak.

Mindenben támogatjuk az új vezető beilleszkedését

Pontosan tudjuk, hogy egy új vezető megtalálása mellett a kulcsember beilleszkedése is nehéz folyamat lehet. Nem egy esetben fordulhat elő, hogy az új vezető egy korábban kizárólag családtagokból és közeli ismerősökből álló környezetbe kerül, így a fluktuáció elkerülése érdekében minden esetben fontos a kezdeti időszakban támogatni az integrációt. Éppen ezért mi nem csupán a kiválasztási folyamatot koordináljuk, de a munkába állást követő hat-tizenkét hónapon keresztül segítjük a beilleszkedést.

Miért válasszon minket?
Széles kapcsolatrendszerrel és jó emberismerettel rendelkezünk, ezért képesek vagyunk ügyfeleink üzleti preferenciáinak megfelelően előszűrni a lehetséges jelölteket.
Ügyfeleink elvárásait mindig a piaci realitásokkal összhangban kezeljük, ezért segítségünkkel hatékonyabban találhatja meg az adott pozícióra megfelelő kulcsembert.
Nem terheljük túl ügyfeleinket, így csak olyan, valóban releváns jelöltek életrajzát továbbítjuk megbízóinknak, akik szakmai múltjuknak és kvalitásaiknak megfelelően képesek lehetnek illeszkedni az új cégkultúrába.
Gyorsan és hatékonyan dolgozunk, ugyanakkor alapos munkát végzünk így a kiterjedt piackutatás minden esetben szoros ügyfélkommunikációval párosul.
Hiszünk a maximális diszkrécióban, így a jelöltekkel való megbeszélések során minden, az ügyfelünk cégével kapcsolatos információt szigorúan bizalmasan kezelünk.
Kérdése merült fel?
Lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!