Fejvadászat

Megtalálni a megfelelő személyt csak a munkánk kezdete

Vezetőkiválasztás KKV-k számára tulajdonosi gondossággal, és valódi garanciával

Alaptevékenységünk egyik pillére az új vezetők kiválasztása és szervezetbe történő integrációjának támogatása. Ezt már, mint külön szolgáltatás is nyújtjuk.

Miért nem hívjuk ezt egyszerűen csak fejvadászatnak?

Elsősorban azért, mert ez egy más karakterű tanácsadói munka, ami a mi felfogásunk és gyakorlatunk szerint sokkal többet hordoz magában, mint a megfelelő jelölt kiválasztását és leszállítását.

További szolgáltatásaink

Megbízható segítség partnereink számára.

Vezetőkiválasztás, mint önálló szolgáltatás

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos fejvadász cég

A vezetőkiválasztás önálló szolgáltatásként a befektetési tevékenységünk mentén bontakozott ki, hiszen a tulajdonos-ügyvezető pótlásának kérdése minden egyes kivásárlási tárgyalás során, de már az azt megelőző, puhatolózási fázisban is mindig az asztalra került. Ennek során gyakran kiderül, hogy a kivásárlás témája adott pillanatban adott cégnél nem aktuális, de a menedzsment építés, új vezetők bevonásának vagy épp egy vezetői cserének az igényét már felismerték - ilyenkor csapatunk tulajdonosi gondossággal, széleskörű kiválasztási tapasztalattal és aktív szervezeti vezetési szakértelemmel áll partnereink rendelkezésére. Csapatunk független, módszertanunk egyedi, így olyan kihívásokkal is megbirkózunk, amikkel a klasszikus fejvadász cégek jellemzően nem vagy csak kevésbé.

Egyedi megoldások

Értékajánlatunkban a fő megkülönböztető elemek:

Keresés - Kiválasztás - Integráció

Keresés kezdetekor megértjük pozíciót, a vállalati kultúrát és abba illő karakter-leírást állítunk össze.
Nagy hangsúlyt fektetünk a pozíció kiírásra, hogy az jól rezonáljon a célpiacunkkal.
Felkutatjuk a pozíció betöltésére legalkalmasabb jelölteket, a legjobbakról és a piaci viszonyokról kompakt elemzést készítünk.
Az ideális jelölttel való megállapodás előtt rávilágítunk az együttműködés lehetséges buktatóira és javaslatot teszünk ezek kezelésére.
Munkakezdést megelőzően egy 100 napos tervet dolgozunk ki a kiválasztott vezetővel közösen, melynek végrehajtását és finomhangolását a munkába állást követően segítjük.
A betanulási, átadás-átvételi folyamatot figyelemmel kísérjük és szükség szerint konzultálunk az új vezetővel és a megbízóval is, segítve a tartós együttműködés stabilizálását
Üzletrész ösztönző esetén igény esetén közreműködünk a struktúra kitalálásában

Kersés. Kiválasztás. Integráció

Valódi sikerdíj, valódi garanciával:

Mi a valódi sikerdíjban hiszünk, ezért a megbízási díjunk halasztottan és részletekben esedékes - első részlet a kiválasztott vezető munkába állásakor, majd a további részletek 6 és 12 hónapot követően. Amennyiben ezalatt az idő alatt megszűnik a munkaviszony, nem jár nekünk a fennmaradó rész.

Ha a módszerünk és ajánlatunk felkeltette érdeklődését, ha nem egy klasszikus fejvadász céget keres, hanem egy tapasztalt és dedikált csapatot, ami az értékteremtésben és a személyre szabott megoldásokban hisz, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Utód vezető kiválasztása portfóliócégek számára

A kivásárlási tranzakcióknál az utód vezető kiválasztása mindig egy speciális feladat, mert ilyenkor jellemzően szükséges az átadás-átvétel során és esetenként hosszabb távon is valamilyen mértékű és minőségű együttműködés az előd és az utód között - ez pedig, ahogy mi tapasztaljuk, kimondottan nehezített pálya minden érintett számára.

Ezért, még mielőtt belefogunk egy utód felkutatásába, vagy ha úgy tetszik, a professzionális fejvadászat toborzási részébe, próbáljuk minél jobban megismerni az előd vezető személyiségét, vezetői karakterét és azokat az értékeket, amik mentén eddigi ténykedésével a szervezetet formálta. Az ebben a szakaszban szerzett megértéssel a kiválasztás szakaszában már kritikus figyelemmel vagyunk a jelöltek és az előd vezető közötti várható összhangra és nehézségekre is.

Ugyan az új vezetőt - mint új tulajdonosok - már a magunk szervezetébe választjuk, a visszavonuló előd vezetőnek minden esetben vétójogot biztosítunk ebben a döntésben, mert tisztában vagyunk a folytonosság lényegével és hiszünk a saját munkánk minőségében, valamint az előd vezető rálátásában és értékítéletében egyaránt.

Már az interjúk végső szakaszában kérjük a kiválasztott jelölttől az első 100 napos tervének skiccelt változatát, amit aztán a kiválasztás után együtt pontosítunk.

A megállapodást követően folyamatosan kísérjük az új, utód vezető és elődjének együttműködését. Rendszeres négyszemközti és háromszög-formációban tartott közös értékeléseket tartunk, különös figyelemmel arra, hogy a feleknek mennyire sikerül felvennie az új felállásban a saját új pozíciójukat. A 100 napos program előrehaladásáról és az abban nem tervezett, de kezelést igénylő témákról is folyamatosan egyeztetünk.

Ha bizalmat szavaz csapatunknak, a klasszikus fejvadász cégekhez képest alacsonyabb kockázattal és gyorsabb, hatékonyabb integrációval számolhat. Várjuk megkeresését!

Kérdése merült fel?
Lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!