Cégeladás Cégkivásárlás

Cégeladás rejtett kockázatok nélkül

Tevékenységünk során mi meggyőződésből a tulajdonosi érdekeket képviseljük, mert hiszünk abban, hogy amit az Alapító felépített, az a megfelelő gondossággal és professzionális figyelemmel megőrizhető és tovább fejleszthető. A Glatz Capital, mint cégutód, saját és kezelt tőkét bocsát rendelkezésre a teljes vagy részleges kivásárlás létrejöttéhez.

Értékmegőrzés

Fő célkitűzésünk, hogy a tulajdonosi struktúra változása után megőrizzük a vállalati kultúrát, annak értékrendjét és csapatát.

Biztonság

Értékmegőrző szemléletünk és évtizedes tőkebefektetői tapasztalatunk biztosítja a cégeladás sikeres, megvalósítását, felesleges kockázatok nélkül.

Fejlődés

A vállalat hosszú távú, fenntartható fejlődése érdekében alapos előkészítési folyamat alapján és precíz stratégia mentén dolgozunk.

Cégeladás bonyodalmak nélkül

Eladná cégét, de nem tudja miként kezdjen neki? Nem tudja kinek és mennyiért értékesítse? Szeretné vállalkozását szakértő kezekre bízni? Esetleg részleges kivásárlásban gondolkodik? Ahogy minden cégtulajdonos, úgy minden cég is más és más. Ezért minden esetben egyedi, személyre szabott megoldásra van szükség. A Glatz Capital csapata a cégeladás, cégkivásárlás kezdeti előkészületeitől a teljes megvalósításon át segítségére lesz.

Integrált megoldások egy kézből
Több évtizedes szakmai tapasztalat
Ön értéket teremtett, mi tovább őrizzük
Egyedi megoldások

Miért válasszon minket?

Szakmaiság az első helyen
Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk hazai kis- és középvállalkozásokba történő befektetések és cég eladások területén, támogatva ügyfeleinket a teljes folyamat végigvitelében.
Magas fokú diszkréció
Fontos számunkra, hogy ügyfeleink cég eladási szándékát, üzleti információit bizalmasan kezeljük, minden esetben ügyfeleink érdekeit képviselve.
Kiszámíthatóság
Tudjuk, hogy minden cég eladása bonyolult folyamat, ezért mi az első találkozótól kezdve a sikeres üzletkötésig nyíltan kommunikálunk ügyfeleinkkel, hogy mindig tudják, mi a következő lépés.
Professzionális partnerek
Csapatunk a legfelkészültebb tanácsadókkal, ügyvédekkel és pénzügyi szakemberekkel dolgozik, így garantáljuk a magas szintű szakmaiságot a folyamat minden szintjén.

Cég eladás családi vállalkozások esetében

Előbb vagy utóbb minden cég életében elérkezik az eladás pillanata, egy családi vállalkozás értékesítése azonban mindig összetett, érzelmi kérdés. A cégtulajdonosok szinte saját gyermeküknek tekintik hosszú évtizedeken át felépített vállalatukat, amelyhez nem csupán anyagi érdekek, de felelősség és emlékek is kötik őket. A generációváltás kérdése, a tulajdonostársak eltérő ambíciói, érdekei vagy rátermettsége mind-mind szükségessé tehetik a cég eladását, azonban a megfelelő vevő megtalálása akár hosszabb időt is igénybe vehet.

A Glatz Capitalnál az értékesítési folyamat egésze során segítjük ügyfeleinket, és cége felvásárlása után megőrizzük vállalata szellemiségét.

Mikor érdemes elgondolkodni a cég eladáson?

A több évtizeden keresztül való folyamatos cégvezetés nem kevés energiát kíván a tulajdonosoktól, így természetes, hogy bizonyos idő elteltével sokan fontolóra veszik a cégeladás lehetőségét. Egy vállalat irányítása, a munkahelyek megőrzése, valamint a tulajdonostól független menedzsment felépítése olyan, mindennapos felelősséggel jár, amivel sok vezető egyre kevésbé szívesen birkózik meg, hiszen az nem enged időt arra, hogy valóban élvezni tudják a munkájuk gyümölcsét.

Amennyiben mellettünk dönt, saját tőkénkből vásároljuk fel cégét, és olyan új menedzsmentet építünk, amely minden tekintetben képes továbbvinni a vállalati értékeket.

Sikeres cégek eladása

Számos olyan, pénzügyi értelemben prosperáló cég létezik, amelyet különböző okok miatt nem lehetne eladni. Legyen szó

jogilag nem kellően rendezett múltbéli tevékenységről,
teljesítetlen szerződésekről
vagy éppen folyamatban lévő perekről,

egy-egy cég megvásárlása kockázatokat jelenthet a vevő számára, amit nem mindenki képes vállalni. Fontos számunkra a transzparencia és a kölcsönös őszinteség, így képesek vagyunk minimalizálni és hosszú távon megoldani a kisebb kockázatokat.

Cég eladás széttagolt tulajdonviszonyok esetén

Ha családi vállalkozásokról van szó, nem egyszer fordulhat elő, hogy a céget tulajdonló családtagok között több érdekellentét is feszül. Ilyenkor a tulajdonostársak nem ugyanolyan mértékben érdekeltek a cég feltőkésítésében vagy fejlesztésében, így az egyes családtagok is kivásárolhatják egymást, de a konfliktus sokszor csak bizonyos tulajdonrészek külső fél számára történő eladásával rendezhető.

A Glatz Capital segítségével kivásárolhatja kisebbségi tulajdonostársait, így olyan partnerrel dolgozhat együtt álmai megvalósításában, aki valóban hisz az Ön által képviselt vízióban.
Ön csupán kisebbségi tulajdonos, és egy hozzáértő partner mellett segítene a cég további stratégiájának meghatározásában? Keressen minket!

Cégeladás örökösödés esetén

A családi vállalkozások természetes módon kötődnek az alapító tulajdonos személyéhez, így a tulajdonos halála esetén a cég további működése is veszélybe kerülhet. Az örökösök nem minden esetben akarják vagy tudják tovább vezetni a céget, és az is könnyen előfordulhat, hogy míg az egyik örökös szívesen folytatná a családi vállalkozást, egy másik, résztulajdonnal rendelkező rokon ebben nem motivált. Tudjuk, hogy az örökség egyenlő mértékű, igazságos elosztása nem egyszer kizárólag a cég eladásával lehetséges.

Amennyiben a Glatz Capitalt választja, cége felvásárlása után egy közösen meghatározott vízió szerint fejlesztjük tovább a vállalatot.

A generációváltás szükségessége

A generációváltás miatti cégeladás egyre gyakoribb jelenség, és nem is véletlen, hogy ez éppen a kétezer-húszas években vált kurrens témává. Magyarországon a rendszerváltás környékén jelentek meg az első családi vállalkozások, és azok esetében, amelyek máig aktívak maradtak, ebben az évtizedben válik esedékessé a tulajdonrész átadása az új generáció számára.

Noha kutatások szerint a tulajdonosok nagyjából 80%-a házon belül viszi végbe a folyamatot, az új családi vezetés nem minden esetben képes hosszú távon is megbirkózni a vállalatirányítással járó feladatokkal.

Nem szeretne éveket pazarolni egy új középvezetői réteg kinevelésével járó szervezetfejlesztésre, de mindenképpen hozzáértő csapatra bízná vállalata irányítását? A Glatz Capital segít a zökkenőmentes generációváltásban, garantálva, hogy cége hosszú évtizedekig sikeres maradjon.

A Glatz Capital segít a generációváltás megvalósításában

Segítünk ügyfeleinknek felkészülni a cégeladással járó összes kihívásra, biztosítva a sikeres generációváltást.
Olyan megoldásokat kínálunk, amelyekkel hosszú távon is biztosíthatja cége prosperáló működését.
Hiszünk a tulajdonosi értékteremtésben, így a meglévő stabil alapokra építkezve fejlesztjük a szervezetet.

Befektetés saját tőkéből cégátadás egyszerűen

A Glatz Capitalnál saját tőkénkből fektetünk vállalatába, így képesek vagyunk garantálni, hogy az új vezetés egyszerre tudja megőrizni cége eredeti szellemiségét, valamint hosszú távon is sikeres pályára állítani a vállalatot. A cégértékesítés ugyanakkor nem kell, hogy teljes szakítást jelentsen a vállalattal. Tudjuk, hogy sok ügyfelünk tulajdonrésze érétkesítése után is szívesen venne részt a stratégiai döntéshozatalban, így partnereink részleges értékesítési megoldásainkkal kisebbségi tulajdonostársként továbbra is részei lehetnek cégük életének.

Teljes cégértékesítés vagy részleges kivásárlás – mi segítünk. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cégeladás menete bonyodalmak nélkül

Megismerjük a cégeladó egyedi igényeit, és segítünk a vállalkozás cégeladásra való felkészítésében.
Az igények és a kapott adatok alapján árajánlatot adunk.
Megállapodás után elkezdjük a tranzakció lebonyolítását: kiválasztjuk a vállalkozás továbbvitelére alkalmas menedzsmentet, és lebonyolítjuk az egész tranzakciót az átvilágítástól a tranzakció zárásáig.
A zárás után végigvisszük a cég átadás-átvételét: proaktívan segítjük az új menedzsment integrációját, és az eladót – amennyiben ügyvezetői feladatokat is ellátott – fokozatosan tehermentesítjük.

Cég eladás akár adóssággal is

Amikor cég eladásra kerül a sor, nem egyszer felmerülhet a kérdés: vajon lehetséges-e egy adóssággal terhelt vállalkozás értékesítése. Valójában a legtöbb vállalkozás rendelkezik kisebb vagy nagyobb mértékű adóssággal, azonban a kellő fedezet megléte esetén – illetve ha az a normál üzletmenet részét képezi – ez nem jelent problémát az eladás során.

A Glatz Capitalnak generalista befektetőként nincs szűkre szabott befektetési politikája, ezért tartozással rendelkező cége esetén is bátran kereshet minket. Lépjen velünk kapcsolatba most!

Előkészítéstől a cégeladásig

Glatz Capital

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Helyezze új alapokra vállalkozása jövőjét – biztonságos, értékmegőrző cégértékesítés!

Üzenet

Írjon nekünk üzenetet és felvesszük Önnel a kapcsolatot, vagy forduljon hozzánk bizalommal lenti elérhetőségeink egyikén!

    Szolgáltatásaink

    Cégeladás, cégkivásárlás, generációváltás, cégutódlás, portfóliókezelés, tőkebefektetés, szervezetfejlesztés, tanácsadás – minden igényre egyedi, integrált megoldást biztosítunk.

    Glatz Capital

    Szeretne jobban megismerni minket?

    Csapatunk tagjai egytől egyig elhivatottak, hogy segítséget nyújtsanak a családi vállalkozások sikeres generációváltásában.