Cégutódlás Cégöröklés

Egy vállalkozás hosszú távú jövőjének megtervezését nem lehet elég korán elkezdeni

A sikeres cégöröklés titka

Egy tulajdonos életében a cégutódlás, a generációváltás lehet rémálom, de lehet egy olyan jól megtervezett és időzített lépés is, ami új perspektívákat nyithat. Ha ebben a pillanatban még nem is így gondolja, idővel felfedezheti a cégöröklésben rejlő – még kiaknázatlan – nagyszerű lehetőségeket. A cégutódlásnak, a generációváltás folyamatának, a tulajdonosi jogok teljes vagy részleges átadásának, vagyis a változásnak nem feltétlenül kell együtt járnia a káosszal és a fejetlenséggel.
A Glatz Capital csapata azért dolgozik, hogy a cégutódlás előkészítésétől a legmegfelelőbb utód megtalálásán át egészen a megvalósításig, a gyakorlatban is hatékonyan működő segítséget nyújthassunk a hozzánk forduló cégtulajdonosoknak. Nem csak egyszerűen tőkebefektetési és szervezetfejlesztési megoldásokat kínálunk, hanem a vállalati értékek megőrzését és a folytonosságot is garantáljuk.

Az irányok körvonalazása

A cégutódlás stratégiai lépéseinek megtervezése kulcsfontosságú mind a vállalat zavartalan működésének szempontjából, mind pedig személyes elégedettsége miatt.

Nem kell hátat fordítania annak, amit felépített

Teljesen érthető, ha érzelmileg kötődik a cégéhez és nehezen tudja kiengedni kezéből a gyeplőt. Nem is kell így tennie, mert részleges kivásárlással társtulajdonosként a stratégiai döntéshozatalban még aktívan részt vehet.

Szerepvállalás tőkebefektetőként

A külső cégutódlás kaput nyithat a tőkebefektetőknek is. A Glatz Capital a tulajdonosi értékteremtésben hisz, hazai cégekbe saját tőkéből fektet be, hogy megőrizze és tovább vigye a vállalati értékeket.

A cégöröklés, a generációváltás fontos állomás

Amikor egy alapító-tulajdonos generációváltás miatt vagy más okból kifolyólag átadja a stafétát, az több aspektusból is jelentőségteljes esemény. Egy fontos mérföldkő, mert a tulajdonjogok átadásán túl a vállalat irányítását is új kezekre bízza. Ha ez generációváltás keretén belül történik, akkor a tulajdonjogok egyik generációról a másikra szállnak. Ideális esetben ilyenkor egy fiatalabb családtag veszi át az irányítást, de egyre gyakrabban előfordul, hogy megfelelő utód hiányában a cégtulajdonos egy úgynevezett harmadik, vagyis külső félnek adja át a vezetést.

ha nem akarja utolsó pillanatra hagyni a cégutódlás megszervezését
ha nem szeretné, hogy egy élet munkája rövid úton, a generációváltás buktatói miatt semmissé váljon
ha jogilag és pénzügyileg is szeretne megnyugtató helyzetet teremteni az örökösöknek, a tulajdonostársaknak
Tapasztalat és megbízhatóság

Hozza létre örökségét

Készüljön a generációváltásra és adja át vállalkozása irányítását a következő nemzedéknek.

Üzenet küldés

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetünk a generációváltás és vállalkozása folytonosságának biztosításában!

    Szolgáltatásaink

    Fedezze fel a Glatz Capital generációváltási támogatását, amely segít átadni a stafétát és biztosítja vállalkozása folytonosságát!